Nyheter

Stora villor sist ut på befintlig mark för OBOS i Ödåkra

I februari säljstartar OBOS Kv Redaktören – sex äganderätter med en boarea på hela 190 kvadratmeter. Ödåkra är ett populärt bostadsområde precis utanför Helsingborg, där kanske framför allt barnfamiljer väljer att slå sig ner med tanke på det natursköna läget och närheten till service, handel och city.
Här säljstartar OBOS inom kort bolagets femte projekt i området; Kv Redaktören. De sex tvåplanshusen på 190 kvm har fått namnet Villa Svanholm, och har en öppen planlösning i nedre plan, modern inredning och fem sovrum.
– Det är det perfekta boendet för den lite större barnfamiljen, eller helt enkelt för den som uppskattar gott om rum och yta till gäster eller fritidsintressen, säger projektutvecklare Daniel Holmberg.
Husen har en prislapp från 3 995 000 kronor, beroende på läget i kvarteret, och möjlighet finns för kunderna att få ett avdrag genom att välja oinredd övervåning vid inflyttning.
– Alla har kanske inte behov av 190 kvadratmeter från start, säger Daniel. För en mindre barnfamilj som vet att den kommer att växa i framtiden kan det vara perfekt att bo in sig på entréplan och sedan inreda övervåningen själv som ett roligt projekt. Då finns det även möjlighet att göra planlösningen mer personlig.
Utvändigt är tomten grovplanerad, vilket innebär att kunden själv får planera för gräsmatta och växtlighet. Det som ingår exteriört är trätrappa till entrén, trädäck utanför kök och vardagsrum, samt isolerat förråd och en grusad uppfart med plats för två bilar.
– Det är ett färdigt boende, redo att flytta in i och börja skapa minnen i, säger Daniel. Trädgården planerar man själv och det brukar ändå vara ganska efterfrågat bland våra kunder som väljer äganderätt som upplåtelseform.
Kv Redaktören har en beräknad säljstart i slutet av februari 2019, och alla som har anmält sitt intresse via projektets webbsida på obos.se kommer även att bli kallade till en informationsträff i februari.
– Inflyttning? Ja, det blir redan till vintern 2019/2020, avslöjar Daniel. Det är tack vare snabb och kostnadseffektiv volymhustillverkning i våra fabriker som gör att vi kan leverera och bygga dessa hus snabbt och dessutom erbjuda 190 kvadratmeter kvalitetsboende för en bra prislapp.
OBOS har byggt fyra projekt i området tidigare, som samtliga har haft en god försäljning. Brf Ödåkra Vångar och Brf Skriftställaren är bostadsrätter från konceptet Start Living, och Kv Skribenten och Kv Skriftställaren är äganderätter med hus från OBOS dotterbolag Myresjöhus.
– Kv Redaktören blir det sista projektet på den mark vi äger just nu, men det är ingen omöjlighet att vi väljer att köpa mer mark och fortsätta utveckla området i framtiden, förtydligar Daniel.
Bild: OBOS Sverige