Nyheter

Manifestera Furu!

Blå Station och Malmstensstudenter i kreativt deisgnsamarbete för att tolka och manifestera furu.

Det paradoxala materialet. Hatat och älskat och till viss del överanvänt under slutet av 1900-talet välkomnas nu med hjärta, värme och respekt. En renässans för furu och dess många användningsområden. Kan tredjeårs studenterna på Malmstens möbeldesignlinje vara med och manifestera furu?

Med en gemensam utgångspunkt i furu har studenterna fått briefen att på valfritt sätt ta till vara på materialets egenskaper och fördelar – och samtidigt utmana uppfattningen om vad furu kan vara.

I ett nära samarbete med Johan Lindau, VD för Blå Station, har de 10 studenterna diskuterat sina koncept och idéer i relation till industriell produktion. Under projektets gång tar studenterna fram var sitt produktförslag och går från idé till färdig prototyp.

Resultatet av samarbetet blir en unik samling av bord, stolar, pallar och accessoarer gjorda av furu. Med innovation, skaparglädje och kreativitet som gemensam nämnare presenteras produkterna i Greenhouse (monter C18:34) på Stockholm Furniture Fair 2019.

Bilden:
Materialskisser och tester, möbeldesignprogrammet Malmstens, inför projekt med Blå Station och Svenskt Trä.
Foto: Ronja Hadders