Nyheter

Är en app en gimmick eller ett dokumentations-verktyg?

Elma Instruments törs starta debatten med den nya serien av Bluetooth-instrument och en gratis app (Elma Link) till Android och iOS. Serien består, på nuvarande tidpunkt, av laseravståndsmätare, en multimeter och en tångamperemeter med många funktioner, där allt samlas i en kraftfull app.

I alla lägen fungerar appen som ett kraftfullt dokumentationsverktyg, där mätdata ögonblickligen kan skickas vidare eller sparas som en anteckning, med bilder och kommentarer. Det säkrar t.ex. korrekt identifiering av uppmätta grupper i elcentralen.

Vid elektrisk mätning är användningen av en app också en säker lösning, där data kan avläsas på avstånd från farlig spänning. Eller lägg på måtten direkt på en bild av byggnadsdelen som är uppmätt med laseravståndsmätaren, bifoga till ett mail, och de nya fönstren kan beställas direkt efter mätdata från appen. Det är slut med handskrivna anteckningar som försvinner!

Med lågenergi Bluetooth BLE säkras lång batterilivslängd och räckvidd. Enkel och intuitiv användning av både instrument och app säkrar att du snabbt är igång. Så en App är helt klart en bra gimmick, men man törs även kalla det ett kraftfullt och professionellt verktyg.

Bild: Elma Instruments