Nyheter

SkiStar utvecklar handelsområde i Lindvallen, Sälen

Utvecklingen av SkiStar Sälen som en ”Internationell Fjällresort”, från Hundfjället i väster till Lindvallen i öster, tar nästa steg genom ett nytt handelsområde i direkt anslutning till Fjällvägen vid Circle-K i Lindvallen. Handelsområdet innehåller tre fastigheter om totalt 10.000 kvm, varav en fastighet om ca 3.500 kvm har förvärvats av ICA Fastigheter som kommer att bygga en ICA Supermarket.

– För SkiStars och Sälens del är detta ytterligare en utveckling av erbjudandet till våra gäster och samtidigt ett positivt tillskott för boende i regionen, säger Jonas Bauer, Destinationschef för SkiStar Sälen.

Nya ICA Supermarket ersätter ICA Nära Lindvallen vid Experium och medför bättre tillgänglighet med bland annat fler parkeringsplatser. ICA Supermarket beräknas stå klar runt sommaren 2020.

– Vi är mycket glada över att allt kring det utvecklade samarbetet är klart. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda både gamla och nya kunder en ännu bättre butik på Lindvallen, säger Maria Olsson ICA-handlare som skall drifta butiken.

Övriga byggrätter på fastigheten utvecklas med faciliteter som kan tillföra området och gästerna ett mervärde. Parallellt jobbas det från Scandinavian Mountains AB fortsatt med att se på möjligheterna till ett handelscenter i anslutning till flygplatsen. Detta förutsätter att man kan hitta ett intresse i gränshandel.

Foto: Skistar