Nyheter

Fyra kvinnor stärker upp laget

De fyra systerbolagen, Brandtec, Risktec, Brandskyddslaget och Process Safety Group har under hösten rekryterat fyra kvinnliga experter och fler ligger på lut. I en bransch där den övervägande andelen är män och där det råder hård konkurrens om spetskompetens är förstärkningen strategiskt både på kort och lång sikt.

Under hösten har frågan om hur världens bästa arbetsplats kan skapas lyfts bland bolagens medarbetare och tillika ägare. En blandad personalsammansättning, med både kvinnor och män på olika positioner, har inte bara en positiv verkan internt, utan även på nya affärer och framför allt på tillväxten av ny kompetens från universitet och högskolor. Bolagen har sedan tidigare en stor andel kvinnor som både forskar och arbetar i ledande positioner inom frågor som rör brand, risk, säkerhet, hälsa och miljö.

– När nya tjänster skulle tillsättas var det inte en fråga om att rikta rekryteringen särskilt mot kvinnor. Däremot visade det sig att bland de sökande var det fyra kvinnor, en till varje bolag, som var de mest kvalificerade för respektive tjänst. Valet var med andra ord enkelt och helt i linje med våra ägares direktiv, säger Martin Olander, VD för koncernen och för systerbolaget Brandskyddslaget.

Lovisa Johnson Risktec, Linda Berglund Process Safety Group, Jeanette Selin, Brandtec och Maya Stål Söndergaard, Brandskyddslaget har alla lång erfarenhet inom branschen. Lovisa kommer närmast från ÅF Infrastructure där hon jobbat som projekteringsledare och marknadsansvarig för Stora Projekt och ingått i dess ledningsgrupp.

Linda Berglund som stärker upp laget på PS Group, har lång erfarenhet från processindustrin och kommer närmast från en position som Fabrikschef på Sherwin Williams (fd Beckers). Linda jobbar framförallt med industrins behov av samordnad riskhantering samt stärker teamet kring satsningen HSE-frågor (Health, Safety, Environment). Jeanette, Brandtec har mer än tio års erfarenhet som brandman och jobbar med särskilt fokus på räddningsinsatser vid byggnader och platser med högt skyddsvärde och komplexitet.

Jeanette har sedan hon börjat under hösten bl a arbetat fram insatsplaner för tunnelbanestationer, Kungliga Biblioteket i Stockholm samt Nationalmuseum. Maya som närmast kommer från Räddningstjänsten Syd där hon har arbetat som brandingenjör och verksamhetschef de senaste tio åren är chef för Brandskyddslagets strategiska satsning på ett kontor i Malmö. Maya har ett särskilt fokus på riskutredningar och riskanalyser i samhällsplanering och på att stödja offentlig verksamhet inom trygghets- och säkerhetsområdet.

Bilden:
Kvarteret Mars i Trollhättan, ett av Brandskyddslagets projekt.
Bild: Brandskyddslaget