Nyheter

Willhem växer med förvärv av bostäder i Malmö

Willhem utökar sitt fastighetsbestånd ytterligare genom förvärv av 265 hyreslägenheter i Malmö. Fastigheterna förvärvas av PP Pension till ett överenskommet fastighetsvärde om 600 Mkr.

Willhem fortsätter att växa i södra Sverige. Avtal har ingåtts om förvärv av 14 fastigheter innehållande 265 hyreslägenheter, centralt belägna i Slottsstaden/Ribersborg, Gamla Väster och i Rörsjöstaden. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 till 6 rum och kök och den totala uthyrningsbara ytan är 21 786 kvadratmeter.

– Vi är glada över att kunna förvärva det här beståndet. Det har ett utmärkt läge i de delområden i Malmö där vi redan idag äger fastigheter, vilket skapar möjligheter till en effektiv förvaltning, säger Willhems vd Mikael Granath. Genom förvärvet stärker vi dessutom vår marknadsposition i Malmö ytterligare och befäster vår långsiktiga närvaro i regionen.

I Malmö äger Willhem sedan tidigare 1600 lägenheter i Hermodsdal, Nydala, Almhög, Heleneholm, Södra och Norra Sofielund, Södervärn, Möllevången, Värnhem, Östervärn och Hyllie.

Tillträde beräknas ske den 1 februari 2019. Nordanö har varit Willhems rådgivare i affären.