Nyheter

NCC byggstartar bad- och simanläggning i Varberg

NCC startar nu bygget av Varbergs nya bad- och simanläggning. NCC och Varberg Fastighets AB inledde sitt partneringsamarbete i november 2017 och har sedan dess projekterat byggnationen och enats om riktpriset.

Kommunens gamla simhall invigdes i början av 1980-talet och hade ett omfattande renoveringsbehov. Den nya anläggningen kommer att ligga på samma plats som den gamla, få en 50-metersbassäng samt ska klara ett besöksantal på cirka 350 000 personer per år.

– Det är roligt att vi nu är igång med byggnationen. NCC har byggt många bad- och simanläggningar i Sverige och genom vårt badhuskoncept delar vi erfarenheter mellan projekten. På så vis kan vi utveckla och bygga simanläggningen optimalt både gällande ekonomiska och tekniskt bästa lösningar, säger Fredrik Johansson, avdelningschef NCC Building Väst.

Uppdraget är en totalentreprenad och samarbetet sker i partnering. Sedan samarbetet inleddes i november 2017 har NCC och Varbergs Fastighets AB projekterat byggnationen och enats om en riktkostnad för projektet. Man har också rivit den gamla simhallen. Nu startar den andra fasen med markarbeten och byggnation av den nya anläggningen som beräknas öppna för besökare i augusti 2021.

I NCC:s uppdrag ingår även åtgärder i utemiljön, övriga inventarier i badanläggningen och installationsarbeten.

NCC kommunicerade via ett pressmeddelande den 13 november 2017 ett beräknat ordervärde för affären. Avtalet på 400 MSEK orderregistreras i fjärde kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building Sweden.

Bild: NCC