Nyheter

Premiär för Falkenbergs gröna matbutik

Lidl Sverige fortsätter att växa och öppnade på torsdagen en ny hållbar butik i Falkenberg. Butiksöppningen är den sista för Lidl innan årsskiftet och ännu ett steg för att nå målet med 200 butiker i Sverige 2020.

Lidl öppnade under torsdagen en helt ny butik vid Tångarondellen i Falkenberg. Butiken har byggts intill en befintlig butik som nu stängt till förmån för den efterlängtade uppgraderingen. Gamla och nya kunder strömmade till under hela dagen och premiären blev välbesökt.

– Vi är jätteglada och stolta över att nu kunna öppna den här butiken på en spännande plats med stor potential. Detta är ett jättelyft för både kunder och medarbetare, säger Marcin Malewicz, Regiondirektör Lidl Sverige.

Den nya butiken har 1425 kvadratmeter försäljningsyta och utgår från Lidls senaste butikskoncept med ljusa och luftiga lokaler. Butiken har ett tydligt hållbarhetsfokus och är den femte Lidl-butiken i Sverige som certifierats enligt det världsledande miljöklassificeringssystemet BREEAM.

Butiken är utrustad med solceller på taket och stora fönsterpartier för att dra nytta av dagsljuset samt rörelsesensorer för all belysning. Från solcellerna på taket kan besökare snabbt och gratis ladda sin elbil eller elcykel.

Även sortimentet präglas av hållbarhet och hög kvalitet. Lidl har en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor och Lidl ställer alltid hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer. Runt 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer.

Den gamla butiken står nu tom och Lidl söker hyresgäst till butikslokalen.

Foto: Lidl