Nyheter

Nytt kontorshus på Bryggudden i Karlstad

Nya Hamnkontoret. Det är namnet på det nya kontorshus som Löfberg Fastigheter planerar att bygga på Bryggudden i Karlstad. Nya Hamnkontoret kommer ha en total yta på 6 000 kvadratmeter och ligger vägg i vägg med Bryggudden Parkering. §Går allt enligt plan sker inflyttning senhösten 2020.

– Vi erbjuder en modern arbetsplats i ett av Karlstads mest attraktiva lägen, med parkering, restauranger, gym, matbutik och annan service runt knuten. Samtidigt ger vi hyresgästerna möjlighet att utforma lokalerna efter sina specifika behov, något vi vet att många tycker är värdefullt, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Löfberg Fastigheter har redan idag lokaler för kontor och annan affärsverksamhet med ett 50-tal hyresgäster på Bryggudden i Inre hamn.

-Det känns jättekul att ge ännu fler möjlighet att flytta in på Bryggudden. Området har utvecklats till en levande stadsdel med en skön blandning av arbetsplatser, bostäder, restauranger med mera, och jag förstår att man trivs här, säger Tomas Rhöse.

Stor möjlighet att påverka
Nya Hamnkontoret kommer att vara fem våningar högt. Exakt hur de olika våningarna kommer att se ut beror på hyresgästernas behov. Här finns möjlighet att skräddarsy sitt kontor i ett eller flera plan.

– Vi kommer att erbjuda lokaler från 300 kvadratmeter och uppåt. Man kommer även ha tillgång till konferensrum och andra gemensamhetsutrymmen. Det skapar en bra atmosfär som gynnar både stora och små aktörer, säger Tomas Rhöse.

På taket bygger Löfberg Fastigheter en terrass där man både kan fika och spela boule.

Miljöbyggnad Guld
När Nya Hamnkontoret byggs lägger man stort fokus på smarta och miljövänliga lösningar, både tekniskt och funktionellt. Målet är att nå klassificeringen Miljöbyggnad Guld.

Löfberg Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar och utvecklar fastigheter i Karlstad med omnejd, bland annat på Bryggudden i Inre hamn där företaget erbjuder en rad olika lokaler för kontor och annan affärsverksamhet. Här har Löfberg Fastigheter även bidragit till 700 nya, moderna bostäder.

Fakta: Nya Hamnkontoret:
Nytt, modernt kontorshus på Bryggudden i Karlstads inre hamn
Total yta 6 000 kvadratmeter, med lokaler från 300 kvadratmeter
Planerad inflyttning senhösten 2020
Miljöbyggnad Guld
Centralt och vattennära läge med parkering, restauranger, gym, matbutik och annan service runt knuten

Bild: Mondo Arkitekter