Nyheter

Hydroware och Hisstema förenar sina krafter

Det finns ett stort behov av en lösning för modernisering av linhissar, speciellt alla typer av MRL, maskinrumslösa hissar. Hydroware och Hisstema kommer tillsammans att utveckla marknadens bästa styrsystem för hydraul- och linhissar.

Med gemensamma kunskaper om systemutveckling och marknadens behov har man ambitionen att bli marknadsledande inom detta område.

Bägge bolagen kommer att kvarstå på marknaden för att självständigt serva befintliga och nya kunder inom respektive område. Hydroware AB går in som delägare i Hisstema AB.

Hydrowareär marknadsledande inom modernisering av hydraul-hissar i Norden och Europa.
Produkter som Veni och Vidi säkerställer en effektiv och smärtfri installation, och ger ägaren långsiktiga ekonomiska och miljömässiga fördelar.

Kjell Johansson, grundare och huvudägare i Hydroware säger om affären:

– Jag har länge funderat på att någon måste göra en ”Hydroware” och satsa på hållbara moderniseringslösningar för MRL linhissar. Nu har vi äntligen hittat rätt partner för att genomföra detta.

Hisstemaär det mest innovativa företaget på marknaden för öppna hiss-system.Banbrytande produkter som styrsystemet NP-1, unik överlastvåg och hydrauliklösningen HDD skapar tillsammans med en unik förmåga att skräddarsy helhetslösningar hissar på ett högre plan.

Per Holmberg på Hisstema ser fram emot samarbetet:

– Det finns många MRL hissar som är i behov av modernisering. Med vårt nya samarbete så kommer vi gemensamt att ta fram ett system som är snabbt att installera och lätt att underhålla. Med hjälp av Hydrowares marknadskanaler i Europa får vi fantastiska möjligheter att snabbt nå stora marknader med våra nya produkter.