Nyheter

Trianon lägger sig platt och återkallar alla sina krav mot City Gross

Idag skulle Malmö Tingsrätt slutligen prövat tvisten mellan hyresvärden Trianon AB och City Gross gällande butikslokalen i Rosengård. Men igår, dagen innan förhandlingen i domstolen skulle äga rum återkallade Trianon sin talan mot City Gross.

Bakgrunden till tvisten är att bolagen inte är överens om vem som är hyresgäst i lokalen i Rosengård. Sommaren 2017 bestämde sig nämligen City Gross för att göra om butiken för att istället ingå i butikssegmentet Cash och då bedrivas av Rosengård Centrum Storlivs AB. Därför var det helt naturligt att Rosengård Centrum Storlivs övertog hyreskontraktet från City Gross men Trianon AB vägrade att acceptera detta helt utan anledning eller rätt enligt hyreskontraktet. Istället inleddes en serie av grundlösa stämningar och trakasserier av Trianon mot såväl City Gross som den nya hyresgästen Storlivs.

Läget har till sist blivit så allvarligt att den nya hyresgästen Storlivs tvingats säga upp hyreskontraktet och avveckla butiken. Storlivs har redan nu förklarat att de kommer att begära skadestånd för de kostnader och skador som Trianon därigenom orsakat.

Igår drog alltså Trianon tillbaka sin stämningsansökan mot City Gross och accepterar Storlivs som hyresgäst. City Gross kommer dock begära att tingsrätten avgör målet mot Trianon.

– Det är stötande att Trianon, så snart Storlivs tvingats lämna besked till personalen att butiken kommer att avvecklas, väljer att återkalla sin talan mot City Gross. Trianon medger således att vi har haft rätt hela tiden samtidigt som Trianon visar vad de egentligen har haft för agenda – nämligen att bli av med oss som hyresgäster för att få in en helt annan aktör, säger Robert Olsson, Chef för HR., Information och Säkerhet på Bergendahls Food AB.

– Trianons agerande är helt onödigt, kostsamt och fruktansvärt oprofessionellt. Detta hade man kunnat göra för ett halvår sedan och på så sätt besparat sig, oss och staten stora summor pengar och mycket tid. Istället har de väntat in i det sista, säger Marc Tullgren advokat på Setterwalls.

– I 25 år har jag arbetat med att bistå svenska och utländska företag med rådgivning rörande kommersiella avtal, tvister och förvärv men jag har aldrig varit med om att ett bolag, som Trianon, drivit så uppenbarligen ogrundade krav, avslutar Marc Tullgren.

FOTNOT:
Parallellt med kraven mot City Gross har Trianon även begärt Storlivs AB i konkurs. Den 8 november meddelade Malmö Tingsrätt att man avslagit Trianons begäran om att försätta Rosengård Centrum Storlivs i konkurs. Skälet var att begäran var ogrundad och i syfte att skada hyresgästen. Trots detta har Trianon valt att mot bättre vetande fortsätta trakassera sin hyresgäst.