Nyheter

Bostadsrättsföreningen Fogdetorp väljer SmartFrontmetoden

Detta i samband med den totalrenovering av skalskyddet som skall genomförs i föreningens fastigheter belägna i Södertälje. Dessutom tänker de på helheten och installerar solceller från ECOKRAFT för att försörja fastigheten med el från solen.

SmartFront AB och ECOKRAFT är  Eskilstunabaserade företag med specialistkunskap inom renoveringsarbeten med energibesparingar och solceller.  SmartFrontmetoden  kommer att att genomföras i en helrenovering av skalskyddet i 9 fastigheter, med 378 lägenheter, belägna i Södertälje. Renoveringen som sträcker sig över nästan 3 år kommer vara slutförd under 2021. För att ytterligare ta ett miljöansvar har föreningen valt att installera solceller från ECOKRAFT för att driva fastigheten på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

– Solceller är ett väldigt bra sätt att producera el på en annars oanvänd yta. Att vara med i projekt som detta, där man tittar på många områden inom energieffektivisering är otroligt glädjande. Tillsammans skapar vi ett mer hållbart samhälle, vilket alltid har varit en drivkraft för oss på ECOKRAFT. BRF Fodgetorp tar taktpinnen och satsar framåt, de satsar också på hög kvalitet och trygghet. Det är på dessa två grunder som vi på ECOKRAFT byggt vår verksamhet, vi satsar på Europa-producerade högkvalitetsprodukter.

– Vi är otroligt stolta och glada över att vi fått förtroendet att leverera och installera solcellsanläggningarna till SmartFront och BRF Fogdetorp säger Oscar Gustavsson, VD för ECOKRAFT AB.

SmartFrontmetoden, som är patenterad, är en lösning där tilluftsventilationen monteras på utsidan av fasaden vilket innebär en rationell och snabb montering berättar Stefan Forsberg, VD på SmartFront. Att vi nu lyckats knyta ihop denna stora affär visar att vår, relativt, nya metod har etablerats på marknaden. Extra roligt är dessutom att vi miljösmarta Eskilstunaföretag hittar samarbeten som minskar negativa miljöutsläpp och kostnader. Vi vet ECOKRAFTs förmåga och kunskap som stärker vårt innovativa arbetssätt i en konservativ bransch där alla borde ta ett större miöjlsansvar..

Under 6 månader kommer drygt 2080 kvadratmeter solceller monteras på taken i Södertälje och beräknad energibesparing är 315000 kWh/år. Anläggningen om 352,8 kWp fördelas jämt över de 9 husen. Brf Fogdetorp har valt glas/glas-moduler från tyska SOLARWATT med 30 års produktgaranti och 30 års linjär effektgaranti på 87%.