Nyheter

Bosch lanserar två mindre batteridrivna mutterdragare

Bosch lanserar de två nya mutterdragarna GDR 18V-200 C Professional och GDX 18V-200 C Professional. De nya 18-volts batteridrivna mutterdragarna är effektivare och mer flexibla än liknande modeller tack vare ett maximalt vridmoment på 200 Nm och ett extra kort huvud på 126mm respektive 147mm.

Det gör samtidigt verktygen mer kompakta vilket lämpar sig för arbete i svåråtkomliga utrymmen
i både trä- och metallkonstruktioner.

Connectivity-funktioner
GDR 18V-200 C Professional och GDX 18V-200 C Professional går att koppla med Bluetooth så att verktygen kan anpassas efter behov via Toolbox-appen.

Bland annat finns funktionen mjukstart som gör det möjligt att arbeta mycket kontrollerat och exakt vid exempelvis sammanfogningar i trä. Skötsel och underhåll underlättas då användaren får information om verktygets status till sin smartphone, dessutom går det snabbt att skicka en reparationsorder via appen.

Förinställda hastighetsnivåer
Båda modellerna är utrustade med förinställda hastighetsnivåer för ökad snabbhet och effektivitet. Vanliga skruvar från 6 x 60 mm dras åt snabbare och arbetet sker rekylfritt och med hjälp av det förvalda varvtalet minimeras risken för att skruvarna dras åt för hårt och slirar i underlaget. Det första steget är utformat för
små skruvar, det andra för mellanstora och det tredje för stora skruvar. Det motsvarar till exempel skruvning i plåt, träskivor och metall. Avtryckaren med hastighetsreglering ger förbättrad kontroll och möjlighet att reglera effekten efter behov.

Mutterdragarna är dessutom försedda en med borstlös motor som ger längre livslängd och drivs med ett kraftfullt ProCore18V 4.0 Ah-batteri som ger hög effekt i kombination med en låg vikt.

GDR 18V-200 C Professional och GDX 18V-200 C Professional finns nu tillgängliga i butik.

Foto: Bosch