Nyheter

Systemhus VD ställer sin plats till förfogande på grund av polisutredning

Systemhus meddelar härmed att företagets VD Linus Söder med omedelbar verkan ställer sin plats till förfogande med anledning av gårdagens initierade polisutredning.

Styrelsen utser Joakim Eriksson som tillförordnad VD för Systemhus AB under tiden som företaget utreder saken internt utifrån uppfattningen att inga oegentligheter har blivit begångna. Joakim Eriksson har fram tills nu haft rollen som projektsamordnare i det av Systemhus förvärvade byggbolaget SGE Construction.

Systemhus fortsätter i oförminskad takt utvecklingen av verksamheten, förberedelserna inför en börsintroduktion och att expandera företaget på en snabbt föränderlig bostadsmarknad i linje med visionen om att #allaskabo.

– Systemhus välkomnar som publikt bolag en genomlysning av företaget och kommer att vara myndigheterna behjälpliga under utredningen. Företaget fortsätter i övrigt verksamheten enligt tidigare lämnad information och kommunicerade pressmeddelanden samt fokuserar nu initialt på att ta hand om aktieägare och anställda, säger Peter Lilliehöök, Styrelseordförande Systemhus.