Nyheter

Serneke bygger parkeringshus i Borås

Serneke har tecknat avtal med Borås kommuns parkeringsbolag om totalentreprenad för stadens nya parkeringshus Vulkanus. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.

Det nya parkeringshuset kommer att ge boråsarna cirka 300 nya parkeringsplatser i innerstaden, inklusive elbilsladdning för 40 bilar och ett cykelgarage. P-huset kommer också att utrustas med solceller på både tak och fasad.

– Vi gläds åt att få samarbeta med Borås parkeringsbolag och bidra till fina investeringar i att göra staden mera tillgänglig, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Vi är mycket glada att få samarbeta med Serneke i samband med byggnationen av parkeringshuset. Vulkanus med sina 303 parkeringsplatser blir ett efterlängtat tillskott i Borås, säger Birgitta Neugebauer, VD för Borås kommuns Parkerings AB.

Byggstart för parkeringshuset är i december i år och projektet beräknas vara slutfört vid ungefär samma tidpunkt 2019. Ordersumman på cirka 70 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet 2018.

Bild: Tengbom/Borås kommun