Nyheter

Ny vd för Bäckström Anläggning

Anders Jakobsson är från och med 1oktober ny vd på Bäckström Anläggning. Han kommer med mycket relevanta erfarenheter från flera ledande befattningar i branschen, bland annat som vd för Beijer Byggmaterial och Elektroskandia, med ett starkt intresse för affärer och ledarskapsfrågor där kunden alltid är i fokus.

Efter ett par månader på nya vd-stolen säger Anders att Bäckströms är ett mycket intressant och framgångsrikt koncept. Omsättningen i Bäckström Anläggning har gått från 350 miljoner till nästan 700 på fyra år.

– Vår konkurrenskraft bygger på att vi kan utveckla, projektera och genomföra väg- och anläggningsarbeten samtidigt som vi har möjlighet att hantera maskinförsörjningen från vårt fristående systerbolag. Det här uppskattar våra kunder. De känner sig trygga med vårt breda kunnande inom energi, infrastruktur, fastigheter och industri samt vår djupa teknikkunskap inom ett antal specialistområden, säger Anders Jakobsson.

– Vår strategi bygger på att vi skapar trygghet och effektivitet i hela anbuds- och produktionsprocessen. Kunden ska känna sig helt säker på vår leveransförmåga och internt har vi full kontroll över vår kompetens, våra kalkyler och vårt resursutnyttjande. Den hårda konkurrensen i branschen gör att marginalerna inte tolererar några överraskningar eller glädjekalkyler.

För Bäckström Anläggning är det oerhört viktigt att våra support- och stödfunktioner ligger så långt ut i verksamheten och nära projekten som möjligt. Detta gäller för samtliga funktioner som ekonomi, kalkyl, teknik, HR och KMA.

– Anders kompetens och erfarenheter passar perfekt in den fas som Bäckström Anläggning befinner sig just nu, säger Joakim Bäckström, styrelseledamot. Vi behöver en ledare med ett dokumenterat kund- och marknadsfokus som arbetar nära våra affärschefer, optimerar våra resurser samt får ut alla stöd- och supportfunktioner i projekten. För oss är det också högsta prioritet att vi i ledarskapet fortsätter utveckla vårt varumärke, vår starka företagskultur och våra duktiga medarbetares engagemang.