Nyheter

ChromoGenics får order till Coop i Norge

ChromoGenics AB har skrivit avtal med byggbolaget BYGG Engineering AS att leverera ConverLight® dynamiska glas och installation till en Coop butik i Tverlandet, Bodö i Norge.

Ordern avtalades i slutet av september och kommunicerades i Q3 rapporten, men har inte kunnat pressmeddelats separat förrän nu på grund av tekniska och administrativa klargöranden.

Projektet är ett nybyggnadsprojekt av ett köpcenter med Coop som byggherre med ambition att bygga energieffektivt där även stort fokus har lagts på invändig komfort och arkitektonisk utformning. Köpcentrat planeras att kunna utgöra grunden för att utforma framtida Coop-butiker. Leveranser är planerade till början av 2019.

– Vi kan konstatera att vår marknadsföring med tillhörande säljaktiviteter börjar få genomslag. Fler och fler kontaktar oss för att höra mer om våra kostnadseffektiva solskyddslösningar. Nu även i Norge, inleder Jerker Lundgren, VD för ChromoGenics.

– Våra produkter kontrollerar värme- och ljusinsläpp medan dagsljus och full utsikt till omvärlden bibehålls. Detta resulterar i energibesparingar samt höjer komfort och välbefinnande hos människor som vistas i byggnaden. Dessutom bidrar våra produkter till lägre driftskostnader samt miljöcertifiering av byggnader, vilket står högt på miljöagendan för både EU och företagens hållbarhetsarbete, säger Jerker Lundgren.