Nyheter

150 nya jobb när BAUHAUS öppnar nya varuhuset i Malmö

Byggvaruhuskedjan BAUHAUS fortsätter storsatsningen i Skåne med öppningen av det nya varuhuset i handelsområdet Bernstorp utanför Malmö. Förutom runt 150 nya arbetstillfällen är nyetableringen ett steg i att sätta mer fokus på handelsområdet.

Det 17 000 kvadratmeter stora varuhuset utanför Malmö blir ett komplement till BAUHAUS befintliga varuhus i Malmöregionen. Placeringen i handelsområdet Bernstorp skapar goda förutsättningar att samla den norra Malmöregionens byggvaruhandel på samma plats.

– Det här är ett sätt att förenkla för kunderna i området och erbjuda dem bättre service. Det nya varuhuset kommer att ha alla BAUHAUS senaste koncept, till exempel montageservice och företagsservice för professionella hantverkare. Att etableringen dessutom innebär att 150 personer kan få arbete stärker tillväxten i regionen, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på BAUHAUS.

Det nya BAUHAUS-varuhuset i Bernstorp utanför Malmö ger inte bara runt 150 nya jobb till regionen. Det sätter även mer fokus på handelsområdet som nu får en tydligare struktur gällande volymhandel, något områdets ägare RED ser positivt på.

– Vi vill eliminera polariseringen och få ett starkt handelsområde i norra Malmö. I och med att BAUHAUS etablerar sig i området förstärker vi den geografiska spridningen av två tydliga handelsområden utanför Malmö – ett i norr och ett i söder. BAUHAUS finns redan i Svågertorp och nu finns de även i det norra, Bernstorp. Det skapar en tydlighet i handelsdestinationerna, i likhet med Kungens Kurva och Barkarby utanför Stockholm, vilket är precis vad det här området behöver, säger Ronald Rico, vd på RED.

Bilden är från ett anat varuhus.