Nyheter

Skanska Öresund satsar på digitala nycklar i mobilen

Tänk att aldrig mer behöva hålla reda på en massa olika nycklar, passerkort och taggar. Eller för den delen, att slippa det tidsödande arbetet med att ersätta dem när de kommit på villovägar. Detta kommer snart att bli verklighet för de företag som flyttar in i kontorshuset Aura på Neptunigatan i Malmö.

Nu inleder nämligen Skanska Öresund och Parakey ett samarbete för att digitalisera och förenkla
nyckelhanteringen för hyresgästerna.

En del av Skanska Öresunds digitala strategi
Kontorshuset Aura blir det allra första av Skanska Öresunds kontorshus som utrustas med Parakey: ett digitalt passersystem som förvandlar din smartphone till en nyckelknippa. På Skanska finns en lång tradition av använda digitala lösningar för att skapa mervärde för kunderna, bland annat genom att identifiera samarbetspartners
vars kompetens kompletterar Skanskas egen.

– För oss på Skanska är det självklart att vi måste möta människors förväntan om att deras kontorsmiljö ska vara minst lika digital som deras hemmiljö, säger Patrik Lundberg, Marknadsansvarig på Skanska Öresund. Därför är vi glada att kunna erbjuda våra hyresgäster Parakeys digitala passersystem, som på ett så tydligt sätt skapar mervärde i form av ökad effektivitet och minskade kostnader.

Smidig nyckelhantering med digitalt passersystem
Med Parakey skickar företag enkelt ut mobila nycklar till medarbetare och besökare som sedan använder sin egen smartphone för att öppna de låsta dörrarna. Och det går lika snabbt oavsett om det är en eller hundratals nycklar som ska delas ut.

Idén till Parakey föddes 2014 när strulande passerkort fick fyra före detta klasskamrater från Chalmers tekniska högskola att börja skissa på en bättre lösning med mobila nycklar. Det digitala passersystemet lanserades två år senare och företaget befinner sig nu i en expansiv fas:

– För Parakey är det en milstolpe att få Skanska Öresund som kund, säger Jonas Arvidsson, medgrundare och VD för företaget, och vi ser fram emot att kunna öka digitaliseringen i fastigheter och på byggarbetsplatser tillsammans.

Fakta Parakey
Parakey är ett marknadens smidigaste digitala passersystem. Parakey består av en molntjänst där administratören hanterar alla nycklar och användare via en webbportal, en smartphoneapp som agerar både nyckelknippa och nyckel för att öppna låsta dörrar, bommar och grindar, och en kontrollenhet vid exempelvis dörren som styr elektromekaniska lås och kommunicerar med appen för att låsa upp dörren.

Fakta Aura
Aura är beläget i Malmös nya kvarter för boende och arbete, Citadellsstaden. Kvarteret Citadellsstaden är ett nytt område på Universitetsholmen som bjuder på en unik möjlighet att bo, arbeta och leva på samma plats. I kvarteret byggs kontor, bostäder, förskola och butiker. Aura är 6500 m² och inflyttning sker under 2019. Redan klara hyresgäster är: Tritons förskola, Adecco, Lindab, Grant Thornton och Trägårdh Advokatbyrå.

Foto: Skanska