Nyheter

Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsbyggnad i Warszawa

Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i tredje fasen av Generation Park, ett kontorsprojekt i Warszawa, Polen. Byggkontraktet, som uppgår till cirka PLN 353 M, cirka SEK 850 M, bokas under fjärde kvartalet 2018.

Den tredje och högsta byggnaden, med en total uthyrningsyta på cirka 47 000 kvadratmeter, ska ha 38 våningar och blir den första byggnad över 140 meter som levereras av Skanska i Polen.

Generation Park är Skanskas största kontorsutveckling i Central- och Östeuropa. Komplexet består av tre kontorsbyggnader med totalt uthyrningsområde på cirka 84 000 kvadratmeter. Projektet förväntas få LEED Platinum- och WELL-certifiering. Alla byggnader inom projektet kommer att vara oberoende certifierade som ”Byggnad utan hinder” för dess tillgängliga design, inklusive för personer med funktionshinder.

Arbetet med tredje fasen inleddes i november och ska vara klart under första kvartalet 2021.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien och i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Prag och Warszawa.

Bild: Skanska