Nyheter

Liseberg satsar 200 miljoner på utökat Kaninland

Barnfamiljerna blir de stora vinnarna när Liseberg avslöjar nästa stora satsning i nöjesparken. År 2020 väntar en ny teaterscen, en temarestaurang och en, ännu hemlig, ny attraktion – alltihop med de välkända gröna kaninerna i centrum.

De senaste åren har Liseberg satsat på flertalet häftiga attraktioner såsom Helix, Loke och Valkyria. Flera har prisats som Europas bästa attraktion i sitt slag. Men nu avslöjar Liseberg att nästa satsning blir för parkens yngsta gäster.

Inför 2020 kommer det storsatsas i Kaninlandet, barnområdet som invigdes så sent som2013. I området finns idag 13 attraktioner, spel, lekplats och teaterscen. Och såklart, alla Lisebergskaninerna.

Den totala investeringen är på 200 mkr och inkluderar bland annat en helt ny kanin-tematiserad familjerestaurang. Restaurangen kommer att byggas i nuvarande Café Taubes lokaler och planeras att öppna i samband med vårpremiären 2020.

– Att besöka Kaninlandet har alltid varit mer än summan av attraktionerna och kaninerna, det är en upplevelse där berättelsen om Lisebergskaninerna ständigt är närvarande. Investeringarna vi gör till 2020 kommer att förlänga äventyret och göra besöket till en helhetsupplevelse, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

I anslutning till restaurangen kommer kaninernas nya scen att byggas, liksom den nya attraktion som än så länge är en hemlighet.

– Jag kan säga så mycket att det kommer bli en fantastisk attraktion för hela familjen, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Foto: Liseberg