Nyheter

Kjellander Sjöberg nominerade till EU Mies Award 2019

Kjellander Sjöbergs vårdboende Skärvet i Växjö är nominerat till den internationella och prestigefyllda utmärkelsen European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.

– Vi är väldigt stolta för just den här nomineringen, för en sådan viktig samhällsuppgift som ett vårdboende för äldre är. Vår utformning är ett innovativt svar på en kombination av utmaningar som både byggnadssättet och byggnadstypen innehåller. Lena Viterstedt, ansvarig partner.

I vårdboende Skärvet kombineras olika grafiska fält av mönsterlagd klinker, vilket skapar levande och varierade fasader. Utöver utformning och materialval är Skärvet projekterat för att uppnå LEED Platinum och beställaren Skanskas högsta miljöklassificering. Vårdboendet är en del av kvarteret Skärvet, startpunkten för en ny stadsdel i Växjö.  Kjellander Sjöberg vann tillsammans med Skanska kommunens markanvisningstävling om platsens utveckling 2014.

Bild: Kjellander Sjöberg