Nyheter

K2A startar projekt i Gävle

I mars 2017 vann K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus Gävle kommuns markanvisningstävling i Kungsbäck i nära anslutning till Gävle Högskola. Projekt Kungsbäck 2:10 med sammanlagt 420 bostäder kommer att utvecklas i 4 etapper.

Nu har byggloven beviljats för etapp 1 och 2 och byggstart påbörjas under fjärde kvartalet 2018. I etapp 1 kommer 145 studentbostäder, ett LSS-boende med sex bostäder samt en livsmedelsbutik uppföras. I etapp 2 kommer 60 hyresbostäder att utvecklas.

— Det är ett prefabricerat byggande i trä där arkitekturens möjligheter skickligt använts, för av enkla huvudsakligen rektangulära husvolymer med breda gavlar skapa ett intresseväckande bebyggelseuttryck. De gröna och olika gårdsmiljöerna är väl integrerad med bostadshusen, mellan gårdar och utåt genom inbjudande öppningar, säger Helena Tallius Myhrman, stadsarkitekt i Gävle.

Bilfritt och elbilspool
Bostäderna kommer att uppföras i två kvarter. Det blir bilfria gröna innegårdar och tillgång till K2A:s elbilspool Bobil. Förutom bostäder kommer även en livsmedelsbutik och ett kafé att uppföras.

— Vi är glada för att kunna starta ytterligare ett projekt med smarta och hållbara bostäder i Gävle. Vi är imponerade över Gävle kommuns snabbhet och glada över att vi nu kan starta projektet, säger Johan Knaust, VD K2A.

K2A äger sedan tidigare cirka 300 studentlägenheter i anslutning till högskolan.

Bild: Reflex Arkitekter