Nyheter

Norrländska Contractor bygg växer – satsar söderut

Contractor täcker upp hela Västerbotten genom sina fyra befintliga kontor i Skellefteå, Umeå, Lycksele och Hemavan. Men det uttalade målet att bli ”det ledande byggföretaget i norra Sverige” talar sitt tydliga språk. Nu satsar koncernen på södra Norrland och köper upp det väletablerade byggbolaget Hus och nyproduktion AB i Sundsvall.

Genom en samarbetspartner i Sundsvall fick Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor Bygg Holding, tips om byggbolaget Hus och nyproduktion AB. Förhandlingsprocessen har pågått i några månader, och så sent som i fredags blev allt klart. Nyförvärvet omsätter runt 170 miljoner, har cirka 50 anställda och byter nu namn till Contractor Bygg i Sundsvall AB.

– Det känns riktigt bra, vi har stor samsyn kring hur bolaget ska drivas och utvecklas, berättar Fredrik.

De tidigare ägarna Martin Rudberg och Bertil Cadeskog håller med. De kände direkt att Contractor var ett bra alternativ både sett till personalpolitik och deras sätt att driva bolag.

– Contractor har en personalpolitik och ett kvalitets- och miljötänk som är i framkant och ligger helt i linje med våra värderingar. Vi tror att företaget har de bästa förutsättningarna att utvecklas och ta marknadsandelar på vår lokala marknad, berättar Bertil och Martin fyller i:

– Vi tror också att det är en förutsättning med lokalt anställd personal om man ska lyckas på den lokala marknaden. Utan lokala kontakter med beställare, leverantörer och underentreprenörer är det svårt att driva lönsamma projekt.

Bertil går i pension i samband med uppköpet och Martin, som varit med sedan bolaget bildades 1996, blir kvar som VD i bolaget i fyra år.

Ett steg närmare Åre?
Contractor Bygg har med stor framgång satsat på Ski Lodges i Hemavan, ett koncept som även skulle kunna passa skidorten Åre. Etableringen i Sundsvall kan innebära att en sådan satsning kommer lite närmare till hands.

– Absolut, säger Fredrik. Vår målsättning är ju att inom fem års sikt vara etablerade på 8 orter. Vilka de övriga tre blir får vi se, men det är klart att vi har en plan.