Nyheter

LEDVANCE har tilldelats designpriset German Design Award

Att bryta ny mark i belysningsindustrin med mod, dynamik och flexibilitet – det definierar LEDVANCE som ett ungt belysningsföretag med över hundra års historia. Hur detta kan översättas till ett modernt designspråk och tillämpas på innovativa belysningsprodukter visar SCALE-designspråket som presenterades vid årets Light + Building för första gången.

”Scale” har nu även tilldelats det tyska designpriset i kategorin ljus vid German Design Award 2019.

Att överföra kvaliteter som mod, dynamik och flexibilitet hos ett ungt belysningsföretag till modern produktdesign, som samtidigt förmedlar den känslomässiga aspekten av ljus: Det var den utmaningen som projektgruppen från LEDVANCE tillsammans med sin partner Phoenix Design 2017 mötte när de anförtroddes uppgiften att skapa ett designspråk för det snabbt växande sortimentet av LED-armaturer.

Två armaturfamiljer finns redan tillgängliga på marknaden i den prisbelönta SCALE-designen: såsom Tracklight Spot, avsedd för accentbelysning i butiker och IndiviLED, som används på kontor. Båda armaturfamiljer övertygar med sitt reducerade och sofistikerade utseende med linjära former och kloka funktionella detaljer.

– Med vår SCALE-design ville vi skapa estetiskt värde utöver armaturens rena funktion. Designen tar upp ljusets känslighet, appellerar till våra kunder och har en hög igenkänningsfaktor. Priset är en stor ära för LEDVANCE och vår partner Phoenix Design, som jag personligen också är mycket glad över, säger Heidi Babutzka, projektledare för designprojektet hos LEDVANCE.