Nyheter

Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panel

Trä är det naturligaste material vi kan tänka oss. Det är fantastiskt. Varje stycke trä skiljer sig och är unikt. Träets egenskaper innebär att det krymper vid torka och sväller vid väta. Rätt använt i korrekt uppbyggda konstruktioner kan vi dra fördelar av detta.

Trä binder dessutom koldioxid och är vackert och återväxten bidrar till ett hållbart samhälle. I Ekstrands dörryta Ek Panel förbättrar vi träets möjligheter att expandera och krympa utan att påverka dörrens prestanda. Det är fortsatt viktigt att olja och underhålla träytor utomhus. Ek Panel kan fås stående eller liggande, med smala (ca. 10cm) eller breda (ca. 15cm) paneler.

Ekstrands kan även erbjuda Ek Panel med nåtade fogar. Nåtad Ek Natur är en diskret fog där nåtens kulör sammanbinds till en helhet. Nåtad Ek Svart får ett utseende som påminner om ett båtdäck där fogarna ger skarpa vackra kontraster mot eken.

Ek Panel går även att få på ädelek. Nåtad ek svart smälter fint in i den mörka ytan på värmebehandlade ädelek.