Nyheter

Hedersomnämnande för Skövdebostäders Aspö Eko-logi

Aspö Eko-logi fick på onsdagskvällen ett särskilt hedersomnämnande av juryn för Årets miljöbyggnad vid Sweden Green Building Awards som hölls i Gyllene Salen i Stockholms Stadshus.

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande och som årligen delar ut Sveriges främsta utmärkelser för hållbart samhällsbyggande. Juryn för årets miljöbyggnad ger 2018 Aspö Eko-logi ett särskilt hedersomnämnande:

Juryn Årets miljöbyggnad:
”Med en tydlig ambition att skapa byggnader som blickar mot framtiden har projektet arbetat med resurseffektivitet och tydligt ekologiskt tänkande. Projektet har fått stor uppmärksamhet både lokalt och nationellt och har på ett lyckat sätt kombinerat Miljöbyggnad, FEBY12 och Svanen i byggnaderna. Med Aspö Eko-logi har Skövdebostäder visat att allmännyttan har en viktig roll att spela i framtidens hållbara byggande.”

– Att få detta hedersomnämnande av Sweden Green Building Council i Sverige samtidigt som vi är på väg till England för att ta emot ett internationellt pris för vårt Aspö är fantastiskt roligt. Vi vet ju hur bra vi lyckats med Aspö Eko-logi, men det är ändå svårt att ta in all uppmärksamhet som projektet röner. Kul att få vara en förebild för allmännyttan i Sverige, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder.