Nyheter

Eitech installerar återigen i stort samverkansprojekt i Örebro

Eitech har vunnit uppdraget att i samverkan med NCC Sverige AB ansvara för alla elinstallationer till det nya Kulturkvarteret som ska byggas i Örebro. Slutkund är Örebroporten Fastigheter AB.

Kulturkvarteret, en byggnad om totalt 14 000 kvadratmeter, ska bli en ny mötesplats för alla i Örebro med ett nytt stadsbibliotek och en kulturskola som omfattar till exempel dans- och musiksalar. Kravprofilen för projektet är tydlig, och där val av tekniska lösningar ska stötta det övergripande målet om en certifiering enligt Miljöbyggnad 3.0 – nivå Silver. Projektet utförs även med stöd av flertalet digitala verktyg som exempelvis Virtual Reality samt digitala byggritningar.

Höga krav resulterar i val av modern utrustning och tekniska system i framkant. Eitechs ansvar inom elteknik är omfattande och avser bland annat kanalisation, kraftfördelning, UPS/kraft-, belysning, tele- och säkerhetssystem samt ett åskskyddssystem.

– Det känns stimulerande att vi på Eitech fortsätter att vinna förtroende i komplexa och tekniskt krävande byggprojekt i Örebro-regionen. I vårt åtagande ingår bland annat ett KNX-system för att knyta samman Kulturkvarterets alla olika delar. Vi som behörig installatör inom inbrott, passage och CCTV utför samtliga installationer, vilket även avser brandlarm, talat utrymningslarm och ett larmsystem för antagonistiskt hot, säger Martin Dahlström, Eitechs enhetschef inom installation i Örebro.

Byggstart sker under hösten 2018.

Bild: Wingårdhs