Nyheter

Sweco väljer Hilti som underkonsult för detaljprojektering

Hilti, som är globalt branschledande inom teknik, programvara och tjänster för byggmarknaden, har tecknat ett underkonsultavtal med Sweco. Avtalet innebär att Hiltis ingenjörsavdelning kommer att detaljprojektera rörupphängningar för en del av ett större sjukhusprojekt.

Genom avtalet erhåller Sweco konstruktionsmodeller för rörupphängningar avsett för fläktrum, vilka kommer ingå i bygghandlingar som upphandlas som utförandeentreprenad.

– Vi fortsätter utforska ny mark och leta nya möjligheter för att etablera oss som en långsiktig partner till våra konsulter. Vi har nu tecknat ännu ett avtal där Hiltis tekniska avdelning går in som underkonsult för detaljprojektering. Denna gång är det ett uppdrag för Sweco, kommenterar Daniel Wallner, Engineering Manager Syd på Hilti Svenska AB.

– Vi valde Hilti som underkonsult för detaljprojekteringen för att vi kände till att de hade erfarenheten av projektet, samt att handlingarna var till en utförandeentreprenad, där detaljerna är viktiga, säger Maria Wallin, Teknikansvarig VS för Sweco Systems AB i Lund.

Med dessa avtal går Hilti från att vara en professionell materialleverantör till att bli en naturlig samarbetspartner till konsulter.