Nyheter

Microsoft väljer naturligt ljus via Paranssystem

Microsoft har idag lagt order på Parans SP4-system. Systemen kommer att installeras på Microsofts nya utvecklingscenter i Tel Aviv, Israel. Det totala ordervärdet uppgår till drygt 700 000 kronor.

Microsoft har ytterligare ytor som de önskar belysa med solljus i fastigheten, och baserat på en positiv upplevelse av den kommande installationen finns möjlighet till utökning av installationen.

– Vi är verkligen stolta över att Microsoft valt vår lösning på sitt utvecklingscenter och att vi får vara med och skapa en arbetsmiljö fylld med mer naturligt ljus, säger Johan Lundmark, VP Business Development på Parans. Affären är ett direkt resultat av våra marknadsföringsinvesteringar, där vi fick första kontakten med Microsoft då de besökte vår monter på Greenbuildmässan i Boston, USA, i november 2017.

Byggnaden som skall uppföras kommer bli LEED-certifierad och Parans solljuslösning är en viktig del i detta arbete. Microsoft hade jämfört olika konkurrerande solljustekniker så som till exempel ljustunnlar men kom till slutsatsen att Parans hade den enda relevanta tekniken för deras behov.

Paranssystemet kommer att sprida naturligt ljus i lokaler där de anställda vistas och skapa mer trivsamma arbetsmiljöer som ökar de anställdas välmående och produktivitet. De områden som Parans lösning kommer installeras i är centrala delar av byggnaden där naturligt ljus inte når och där det kommer vara stora flöden av människor, möten och där de vill få till en kreativ miljö.

I installationen används Parans hybridarmatur som både kan sprida det naturliga ljuset men också artificiellt ljus när solen inte lyser. Paranssystemet har en 24/7-uppkoppling mot internet, vilket gör att kunden kan känna sig trygg i att systemen levererar mesta möjliga mängd naturligt ljus.

– Vi är mycket glada över att ett innovativt företag som Microsoft väljer att installera Parans lösningar för att skapa trivsammare arbetsmiljöer, säger Anders Koritz, Parans VD. Microsoft stämmer väl in vår målgruppsprofil: global arbetsgivare med ett hållbarhetstänk och en hög ambition för sina anställdas välmående och kreativitet.