Nyheter

Frihet att skapa rumsakustik efter egen design

Marknadsledaren inom rumsakustiska lösningar Ecophon lyfter nu fram en rejäl dos kreativ frihet i sitt breda utbud av frihängande akustiska absorbenter. Konceptet Ecophon Solo Freedom ger arkitekten frihet att själv utforma takabsorbenter efter sin egen arkitektoniska vision – bortom dagens standardformer.

Ecophon Solo Freedom är framtaget för arkitekter som vill kombinera en god ljudmiljö med friheten att själv skapa det visuella uttrycket i rummet. De frihängande akustiska enheterna kan få en egen unik och profilerande form som inte återfinns någon annanstans.

– Att ge arkitekten denna kreativa udd är en naturlig utveckling av vår populära produktfamilj Ecophon Solo, som innefattar ett brett sortiment i av frihängande ljudabsorbenter i termer av storlekar, former och kulörer. Under temanamnet Express Yourself låter vi våra kunder uppnå högsta möjliga frihet att välja ett eget formuttryck; stor eller liten, rund, kvadratisk, rektangulär eller en helt ny form, säger Martin Lindholm, marknadschef för Ecophon Sverige.

Ecophon Solo-sortimentet återfinns idag runt om i världen bland annat på öppna kontor, receptioner, matsalar, gångstråk och restauranger.

Färg som harmonierar och profilerar
Solo-familjens färgpalett öppnar upp för olika lösningar. En kulör som liknar den i rummet eller möblerna förmedlar balans och harmoni. Med en kontrasterande kulör kan Solo träda fram mer tydligt som ett dedikerat profilskapande designelement.

Fakta:
Ecophon Solo™ Freedom är en frihängande enhet som erbjuder många designmöjligheter vad det gäller former, färger och infästning. De olika upphängningssystemen med Justerbar Wireupphängning i kombination med Connect™ Absorbentankare (patenterat) ger möjligheter att skapa flera lager och vinklar. Solo™ Freedom designas utifrån från en 1200*1200 eller 2400*1200 absorbent.