Nyheter

Miljömärkt betonghärdningskabel från Ebeco

Ebeco har som mål att minska miljöbelastningen och se till att hjälpa kunderna att göra miljösmarta produktval. Nu har betonghärdningskabeln BHS som första värmekabel någonsin registrerats i Svanens databas för byggprodukter till Svanenmänrkta Hus.

Betonghärdningskablar hjälper till att härda och torka ut betongen under byggprocessen. Systemet påskyndar betonghärdningen och möjliggör också snabbare formrivning. Eftersom kabeln gjuts in i betongen är det väsentligt att den inte bidrar med några skadliga ämnen.

– Det finns en ökad medvetenhet och vilja hos kunden att bygga så hållbart som möjligt och därmed göra en god insats för miljön. Flera byggbolag har redan beslutat att all byggnation ska vara miljömärkt. Då är det viktigt att vi som leverantör kan leverera värmelösningar som möter kraven, säger Henrik Donner, produktkoordinator inom kvalitet & miljö på Ebeco.

– Betonghärdningskabeln har förutom registreringen i Svanens databas även blivit i bedömd i Byggvarubedömningen samt registrerats i SundaHus. Vi är stolta över att vår värmekabel som enda produkt på marknaden kan stoltsera med detta, menar Henrik Donner.