Nyheter

Svensk Byggtidning på Elmässan: Voltnets strålkastare

Elinstallation och belysning står i fokus när Elmässan med sina drygt 220 utställare idag torsdag avslutas i Kista i Stockholm

– Voltnet tillhandahåller belysning för industri och offentliga miljöer, förklarar företagets vd och ägare Mikael Karlsson, på plats i företagets monter B:08.

Voltnet, nordisk agent för italienska belysningsföretaget TEC-MAR, hjälper till med ljusberäkningar, projektering och energikalkyler.

Belysningsföretagets specialitet är framförallt strålkastare i fyra till femtusen olika varianter, från 15 upp till 1350 watt

– Såvitt jag vet har vi de absolut bästa lumen per wattvärdena. Storleken på armaturerna är inom samma kvalitetsnivå väsentligt mycket mindre än konkurrenternas, säger Mikael Karlsson.

På årets Elmässa visar Volnet i sin monter exempelvis upp nya modeller av strålkastarserien LORD. Belysning för parkeringsplatser, industrihallar, fotbollsplaner och andra miljöer.

Tidigare fanns den serien bara i ett fåtal modeller. Nu har vi hela spektrat, nerifrån och upp!

Varför är ni här på Elmässan 2018?

– För att vi vill marknadsföra TEC–MAR. Vi är ett relativt nystartat bolag och försöker etablera oss på den ganska översvämmade marknaden för belysning i Norden.

För Voltnets vd och ägare Mikael Karlsson är positiva kundmöten det bestående intrycket på Elmässan i Kista.

– När du skickar en bild eller ett datablad är folk lite skeptiska. Men när de får känna på grejerna, se hur dem fungerar, är hopsatta och träffa folket bakom så brukar det ge sig!