Nyheter

Nytt Biltema-varuhus i Varberg i vinter

Nästa Biltema-varuhus är i slutskedet av sin byggfas, och den här gången är det Varbergs tur att få ett tillskott i sitt handelsutbud. Datumet för invigningen är den 20 december, då man slår upp dörrarna till det 50:e varuhuset i Sverige.

Det nya varuhuset är beläget på Kamremsgatan 3 i handelsområdet Lugnetrondellen i norra Varberg. Varuhuset har en totalyta på drygt 7 000 kvadratmeter och rymmer 19 000 olika artiklar. Som vanligt har man satsat på ett stort och luftigt café som har tilldelats en yta på ca 400 kvadratmeter.

– Bygget håller tidsplanen, och just nu ligger fokus på installationsarbeten, säger Daniel Wellbro, byggchef på Biltemas fastighetsbolag Biltema Real Estate Sweden AB. Under v.43 kommer kassorna och cafébistron att installeras, och därefter väntar en slutbesiktning av varuhuset och asfaltering av parkeringen.

Det är Smålandsföretaget Lagans Byggnads AB står för byggnationen av varuhuset.

– De stora byggföretagen klarar inte de kvalitetskrav Biltema ställer, fortsätter Daniel Wellbro. Därför har vi valt Lagans Byggnads AB som har ett fantastiskt hantverkskunnande och är en mycket kunnig och engagerad organisation.