Nyheter

Nu startar försäljningen av BoKlok i Lilla Edet

Tisdagen den 23 oktober är det dags för försäljningsstart av de nya BoKlok-hemmen i Göta, Lilla Edet. Säljstarten kommer att ske på IKEA Bäckebol. Alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning är våren 2020.

I Göta i Lilla Edets kommun ska Boklok bygga 12 parhus och 20 lägenheter, alla i bostadsrättsform. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir från 4062 kronor per månad för en tvårumslägenhet. Parhusen kommer att ha fem rum med en yta på 117 kvm. Boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta för dessa blir från 8423 kronor per månad.

– Det känns väldigt kul att det nu äntligen är dags för säljstart av våra hem här, som har priser för människor med vanliga plånböcker. I Göta har man närhet till både vacker natur samtidigt som man bor nära t.ex. skolor & fritids. Ett bra boende på en bra plats, till ett bra pris helt enkelt!, säger Jonas Jehander, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas på försäljningskvällen och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst, utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

– Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Att utesluta budgivning i processen gör också att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Jonas Jehander.

Det nya kvarteret i Göta kommer att kallas BoKlok Biodlaren och alla lägenhetshus kommer att utrustas med solceller på taket, för en grönare miljö. Göta är ett lugnt område med skola, fritids, restaurang, fotboll, ridklubb och lekplats i närområdet. Ryrsjön, med sina vackra omgivningar och natur, ligger också i nära anslutning till de nya bostäderna. I Lilla Edets centrum, cirka 3 kilometer från bostaden, finns ett stort utbud av restauranger, caféer, shopping och annan service.