Nyheter

Tyska Goldbeck etablerar sig i Skandinavien

Byggföretaget Goldbeck, med huvudkontor i tyska Bielefeld, utmanar nu de svenska byggföretagen och storsatsar på den skandinaviska marknaden. Primärt kommer företaget att arbeta inom segmenten logistikbyggnader, kontor och parkeringshus.

Under året har en organisation byggts upp i Sverige dit Christoffer Bööj, tidigare affärsutvecklare på Logistic Contractor, har rekryterats som Branch Manager Scandinavia.

– Tillsammans med fem medarbetare som flyttats från Goldbecks europeiska verksamhet har jag fått det intressanta uppdraget att ansvara för etableringen i Skandinavien. Vi ser goda möjligheter att kunna ta betydande marknadsandelar inom de prioriterade segmenten. Genom en systematiserad byggprocess, storskalighet från vårt moderbolag, ett globalt nätverk och lokalkännedom kommer Goldbeck att utmana branschen vad gäller tid, kostnad och kvalitet för byggnation i Skandinavien, säger Christoffer Bööj.

Goldbeck har tidigare levererat två logistikprojekt i Sverige och fem stora parkeringshus i Danmark. Ytterligare två projekt är aktuella just nu.

– Senare i år kommer vi att färdigställa en terminal på 23 000 kvm i Jönköping. I början av 2019 påbörjar vi ett parkeringshus med 400 parkeringsplatser i Köpenhamn. Sakta men säkert börjar beställarna få upp ögonen för vad vi kan erbjuda. Under hösten kommer vi att förstärka organisationen ytterligare för att intensifiera marknadsbearbetningen, avslutar Christoffer Bööj.

Goldbeckkoncernen omsätter 2,7 miljarder euro och har 6 200 anställda.