Nyheter

Medicinhistoriska museet i kappsäck

Den 20 december 2018 stänger Medicinhistoriska museet i Göteborg inför en grundförstärkning av byggnaden. Den 12 januari 2021 planeras museet att åter öppna för besökare.

Museibyggnaden, Oterdahlska huset, har genom åren satt sig mer och mer och nu är det dags att stabilisera byggnaden. I samband med arbetet kommer det också att ske en standardhöjning av lokalerna.

– Under perioden kommer utställningarna att vara stängda men vi ska arbeta för att nå ut och vara tillgängliga på annat vis. Våren 2019 kommer vi att ägna åt omstyrning av verksamheten, men från hösten 2019 planerar vi att på olika sätt, genom samarbeten och aktiviteter i stadsrummet, återigen bli mer synliga för vår publik, säger Lisa Sputnes Mouwitz, museichef på Medicinhistoriska museet.

Medicinhistoriska museets aktiviteter och process mot en ny tillfällig verksamhet kan följas via våra digitala kanaler där löpande uppdatering kommer att ske.

– Tiden ”i kappsäck” ger oss på Medicinhistoriska museet möjlighet att testa olika metoder och arbetssätt samt lägga en god grund för den framtida verksamheten. Vi kommer också att vända oss in mot samlingarna och öka kunskapen kring alla de spännande föremål och berättelser som Medicinhistoriska museet huserar, fortsätter Lisa Sputnes Mouwitz som också tipsar om höstens aktiviteter:

– Passa på att besöka Medicinhistoriska museet nu under hösten. Föreläsningsserien Torsdags-te och Spökvandring under höstlovet är några aktiviteter.

Foto: Medicinhistoriska Museet