Nyheter

Fastigheter + Kryptovaluta = Sant

Systemhus arbetar aktivt med nya innovationer inom fastighetsmarknaden och att skapa nya strukturer utifrån den globala och digitala utvecklingen. Företaget förvärvar nu Greenbay payment AB som utvecklat blockhomes.io och tar därmed ytterligare ett steg med sitt affärsområde Cryptoproperties.

Cryptoproperties fokuserar på att utifrån befintlig projektportfölj exploatera och färdigställa lämpliga fastigheter vilka därefter hyrs ut till hostingföretag som bedriver datamining men även att förbereda och genomföra framåtskridande företagsförvärv som Blockhomes.io.

I Greenbay finns redan tre fastighetsprojekt där Systemhus omedelbart kan börja med planering och projekteringsarbete. Dessa projekt lämpar sig väl för det nya affärsområdet och kommer nu att anpassas till Systemhus tre huvudkoncept: LYA18, 4-12 samt Concept 60. Genom förra veckans förvärv av det kompletta byggföretaget SGE Constructions AB så har Systemhus förmåga att utveckla denna typ av fastighetsaffärer ”från ax till limpa” förstärkts ytterligare.

– Det känns fantastiskt inspirerade och stimulerande att få vara med och förändra en hel bransch genom att kombinera blockchain teknologin med skräddarsydda fastighetsprojekt. Genom förra veckans förvärv av SGE Constructions och nu förvärvet av Blockhomes.io tar Systemhus steget fullt ut in i den digitaliserade fastighetsvärlden med en stabil byggverksamhet i grunden, säger Systemhus vd Linus Söder.

Med Blockhomes.io revolutioneras fastighetsmarknaden genom att investeringar i olika projekt sker med så kallad kryptovaluta med fastigheten som säkerhet.