Nyheter

Trygghetskameror på fem nya platser i Malmö

Nu placeras det ut ännu fler kameror i Malmö för att göra staden tryggare. Fem områden är prioriterade: Södervärn, Rasmusgatan på Seved, Claesgatan, Falsterboplan och Möllevångstorget. Områdena är välbesökta, men de är också särskilt brottsutsatta.

Trygghetskameror är en viktig del i kommunens arbete med att skapa en tryggare och säkrare stad, tillsammans med andra brottsförebyggande insatser. Kameror är inte bara en trygghet för den som rör sig i området, det kan också fungera avskräckande och leda till att brott klaras upp. Områdena som nu är aktuella för kameror är framtagna av Polisen.

På tekniska nämndens möte på tisdagen beslutades det att kommunen ska finansiera uppsättningen av kamerorna, till en kostnad av 2,8 miljoner kronor.

– Jag är nöjd med att vi kan skynda på uppsättningen så att vi får upp kameror på fem nya platser redan i år. Polisen har sagt att de samtidigt kommer att öka sin närvaro i området. Från stadens sida överväger vi även fler åtgärder, till exempel upptrappade städinsatser på Möllan, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik, miljö och trygghet.

– Samtidigt har alla Malmöbor ett ansvar för att inte göda brottslighet, narkotikahandeln eller annan illegal handel. Det finns många goda krafter som arbetar för ett tryggare Malmö, det är så vi kan göra skillnad.