Nyheter

Renta expanderar – till Norge

Renta Yhtiöt OY har undertecknat ett avtal om att förvärva 100% av aktierna i det norska hyrföretaget Flexleie AS. Företaget ägs av Atlantis Vest tillsammans med nyckelpersoner. Efter förvärvet kommer nettoförsäljningen av Renta Group under 2018 uppskattas vara cirka 140 MEUR. Slutförandet av förvärvet beräknas vara klart i slutet av oktober 2018.

Flexleie etablerades 2002 och bedriver verksamhet på den norska västkust, Nordnorge, Oslo-regionen och har nyligen startat upp sin verksamhet i Sverige. Företaget har sitt huvudkontor i Bergen och bedriver ett nätverk av 6 depåer med stark lokal närvaro. Nettoförsäljningen av gruppen är 120 MNOK. Flexleie tillhandahåller uthyrningstjänster för kunder inom byggnads- och industrisektorerna och specialiserat sig på infrastrukturprojekt.

– Förvärv av Flexleie är det första steget för Rentas expantion i Norge och är en bra plattform till denna viktiga marknad inom uthyrning av maskiner och utrustning för Östersjöregionen. Flexleie är ett utmärkt företag och vår ambition är att utvidga en landsomfattande maskinuthyrare i Norge, säger Kari Aulasmaa, CEO Renta Group.

Efter transaktionen kommer Flexleie att fortsätta att fungera som ett enskilt företag inom Renta Group. Flexleie CEO, Kato Stien, och nyckelpersoner kommer att fortsätta i sina nuvarande positioner och bli minoritetsägare i Renta Group OY. Transaktionen påverkar inte driften av företaget eller anställningen för de 40 arbetstagarna.

– Jag är väldig glad att kunna välkomna Renta som ny ägare av Flexleie. Renta är den perfekta industripartnern. Vi delar samma kultur och samma syn på tillväxt och betydelsen av starka lokala verksamheter. Renta har haft en imponerande tillväxt i Finland och Sverige och de ligger före oss när det gäller digitala operativa stöd. Vår gemensamma ambition är att bli en nationell aktör. Våra anställda kommer att få många nya kolleger runt Östersjön, och jag är säker på att båda företagen kan lära sig av varandra och tillsammans använda den kunskap till förmån för våra kunder , säger Kato Stien, CEO Flexleie.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen eller andra detaljer om transaktionen.