Nyheter

Petter A. Stordalen kickar igång nytt hotellprojekt i Mölndal

Mitt bland Krokslätts Fabriker tar Petter A. Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels, spadtaget för Mölndals nya Quality Hotel. Nu söker de nytt hotellnamn och uppmanar Mölndalsborna och allmänheten att komma med ett förslag på vad hotellet ska heta.

Under tisdagen inleddes bygget utav det som ska bli Mölndals nya Quality Hotel år 2021. Hotellet blir ett nytt landmärke i Göteborgsregionen och en central del av omvandlingen av Krokslätts Fabriker från industriområde till en levande mötesplats med hotell, bostäder, butiker och kontor.

– Äntligen är det dags att på allvar kicka igång det här projektet. Jag har längtat ända sedan vi i juni förra året presenterade projektet. Jag älskar allt som startar upp och nu är det dags att kavla upp skjortärmarna. Det här kommer bli ett hotell med en egen tydlig identitet och det kommer bidra till många nya arbetstillfällen i Mölndal och inte minst bli en ny mötesplats i stan, säger Petter A. Stordalen i sitt tal under spadtaget.

Ett nytt landmärke i Göteborgsregionen
Hotellet kommer bestå av en 22 våningar hög hotellbyggnad, med 370 hotellrum, restaurang, bar, gym och konferenslokaler för upp till 600 personer, varav en kongresshall på 500 kvm.

– Det är väldigt kul för oss att få in ett Quality Hotel i området. Det kommer stärka vår önskan om att skapa en blandstad i Krokslätt. Jag är särskilt nöjd med arkitekturen som kommer att lyfta området. Flera hyresgäster har redan uttryckt att de ser fram emot när hotellet står klart,  säger Lennart Larsson, VD Husvärden AB.

Nu är projektet igång och det enda hotellet saknar idag är ett passande hotellnamn.

– Ambitionerna är lika höga som hotellet är högt, och därför behöver vi hjälp av mölndalsborna att hitta det bästa namnet. Jag väntar på alla förslag i ändlös spänning, säger Petter A. Stordalen.

Namnet måste börja med ”Quality Hotel™”. Vinnaren är garanterad en plats på invigningen, och blir en av de första som övernattar på hotellet. Namnförslagen som kommer in blir värderade av en jury, bestående av Nordic Choice Hotels grundare Petter A. Stordalen och Quality Hotels ledningsgrupp.

– Det bästa vi har är våra hotellgäster och de som bor på orten där hotellet byggs. De sitter på otrolig kunskap eftersom de vet vad de vill ha för typ av hotellupplevelse och vad som ytterligare kan öka attraktionskraften där. Det är därför självklart för oss att involvera dem i processen med att skapa hotellet och det första vi behöver hjälp med är att namnge hotellet. Vi ser fram emot att se på alla spännande namnförslag och presentera det nya namnet senare i höst, säger Fredrik Ekelund, Senior Vice President, Quality Hotel.

Fakta om hotellet:
Hotellkedja: Quality Hotel. En av Nordens största hotellkedjor med över 60 hotell i Sverige, Norge och Danmark
Arkitekt: Krook & Tjäder
Fastighetsägare: Husvärden
Totalentreprenören: K21 Entreprenad
Antal våningar: 22 st
Antal hotellrum: 370, varav 3 är sviter och 171 är familjerum
Antal tillgänglighetsanpassade rum: 19 st
Restaurang: Brasserie X som förenar klassiska franska favoriter med lokala inslag
Uteservering och bar
Konferens: 15 konferenslokaler där den största tar 600 personer
Gym: Fullt utrustat gym i tornet med utsikt
Läge: Perfekt läge med närhet till Liseberg, Svenska Mässan och vackra naturområden och golfbanor.