Nyheter

Snickers Workwear lanserar helt ny kollektion med skyddskläder

Snickers Workwear lanserar nu sin första kollektion certifierade skyddskläder, ProtecWork. Därmed är företaget en mer komplett leverantör av arbets- och skyddskläder till de professionella yrkeskategorier som har mycket höga krav på slutprodukten.

Snickers Workwears kompletta sortiment med skyddskläder, blir redan vid lanseringen mycket brett – kläderna är anpassade för regn, sol, värme och kyla, vinter och sommar. Plaggen i kollektionen är certifierade för olika användningsområden där fokus lagts på hetta/flamma, ljusbåge, antistat och synbarhet. Antalet anmälda elolyckor ökade förra året, framför allt inom gruvor och industri, det visar siffror från Elsäkerhetsverket vilket gör att satsningen ligger rätt i tiden.

–Kläder ska fungera under alla typer av väderförhållanden och för utsatta yrkeskategorier inom t. ex. energi och järnväg, är det av största vikt att klä sig rätt inifrån och ut. Vikten av att använda rätt skyddskläder är självklar och kan vid olyckor minska eller eliminera brännskador och till och med dödsfall, säger Per Wagnås, operativ chef för affärsenheten skyddskläder.

Snickers Workwear har arbetat på hårt sedan förvärvet av Puvab, ledande producent av skyddskläder med lång livslängd och solid kvalitet, för ett år sedan. Ett intensivt arbete gör nu att Snickers Workwear kan lansera 65 helt nya modeller av skyddskläder som bygger på det bästa från Puvabs 30-åriga erfarenhet i kombination med Snickers Workwears nyskapande design.

– Med kunskapen och erfarenheten från Puvab är Snickers Workwear nu ett komplett varumärke. Den första kollektionen är mycket genomtänkt och modern, framtagen för att passa de viktigaste riskmiljöerna och för att säkerställa ett högt skyddsvärde i utsatta arbetssituationer. Vi tar nu ett stort kliv med våra skyddskläder kring ergonomi och passform, kombinationen av designen och vårt ansedda fokus på höga skyddsvärden är unik, säger Per Wagnås.

Fakta om Snickers Workwears skyddskläder:
Kevlarförstärkningar på utsatta delar, framför allt på ben och fickor
Likformade fickor för höger- och vänsterhänta – passar bägge
Jackor med förhöjt skyddsvärde på de mest skadedrabbade områdena
Genomgående mycket höga skyddsvärden inom alla produktområden
Tvättbara i 60 grader och torktumlas, plagg och reflexer har fortsatt hög synlighet och samma skyddsnivåer efter tvätt och torktumling
100% inherent flamskydd inbyggt i fibern och finns kvar under plaggets hela livslängd