Nyheter

Nu blir det ännu enklare att effektivisera byggprojekten

På Business Arena i Stockholm 20 september arrangerar CM-bolagen ett seminarium kring nya sätt att effektivisera byggprojekt och öka konkurrensen med genomförandeformen Construction Management. Flera välkända branschexperter deltar som talare och paneldebattörer.

19-20 september är det dags igen för Business Arena, Nordens ledande mötesplats för aktörer på ledande befattningar i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. I år arrangerar branschföreningen CM-bolagen ett seminarium där vi analyserar och diskuterar nya förutsättningar för hur genomförandeformen Construction Management kan ge ökad konkurrens och smidigare byggprojekt.

CM-bolagen har i samarbete med Byggherrarna tagit fram checklistor och ett antal kontraktsbilagor för att förenkla upphandlingen av en CM-organisation. Med dessa nya redskap i verktygslådan blir det ännu tydligare och effektivare att genomföra ett CM-projekt.

På seminariet kommer vi bl a att ta tempen på den svenska byggbranschen, analysera branschens bristande konkurrens och höga byggkostnader, samt redovisa vår senaste projektförsäkring och ett aktuellt bostadsprojekt i Solberga med Construction Management som genomförandeform.

Tid: Torsdag 20 september kl 11-12
Plats: Stockholm Waterfront Congress Center, lokal 31, plan 3

De medverkande är Caroline Szyber, Kristdemokraternas bostadspolitiska talesperson och ordförande i Civilutskottet, Nicklas Björklund, Jurist Byggherrarna, Jörgen Gustafsson, Chef Projektstöd/Tf Nybyggnadschef, Stockholmshem, Ali Ranji, chef projektgenomförande, Vasakronan, Anders Jespersson, Senior Risk Advisor, Söderberg & Partners. Moderator är Stefan Dahlgren, Ordförande CM-bolagen.

För ytterligare information om CM-bolagen, vänligen besök www.cm-bolagen.se

Om CM-bolagen
CM-bolagen är en branschförening i Sverige för företag inom Construction Management. CM är idag en miljardindustri i Sverige med mängder av nöjda kunder, och är ett seriöst alternativ för Fastighetsutveckling och projektgenomförande. Vi erbjuder en i branschen unik trygghet – hos oss får man såväl beställarens fastighetsägarkompetens, konsultens projekt- och projekteringskompetens, samt entreprenörens genomförandekompetens. CM-bolagen består idag av tre medlemsföretag aktiva inom fastighetsutveckling och projektledning, där medlemmarna arbetar med olika typer av projekt och använder Construction Management som metod.