Nyheter

Välkommen till Allmännyttans Arena i Almedalen

SABO bjuder på ett fullspäckat program med fokus på aktuella och viktiga frågor som sociala vinster med allmännyttan, bostadsbyggande, integration och bostadspolitik. I år samarbetar SABO med HBV, allmännyttans inköpsfunktion, och arbetsgivarorganisationen Fastigo.

– Social bostadspolitik och integration gör att bostadsfrågorna klättrar allt högre på den politiska agendan. SABOs seminarier i Almedalen kommer belysa vad de allmännyttiga bostadsföretagen kan göra för att lösa de problem som samhället står inför. Med exempel och konstruktiva debatter lyfter vi nyttan med allmännyttan, säger Anders Nordstrand, vd för SABO.

Bransch- och intresseorganisationen SABO är en väl etablerad arrangör under politikerveckan i Visby. Med konceptet Allmännyttans Arena har SABO skapat en samlingsplats med fokus på de allmännyttiga bostadsföretagens och kommunernas erfarenheter av bostadspolitik i praktiken. Allmännyttans Arena bidrar till en konstruktiv och nytänkande debatt om hur svensk bostadspolitik kan bli bättre, vilket har uppskattats av tidigare års almedalsbesökare. I år samarbetar SABO med HBV, allmännyttans inköpsfunktion, och arbetsgivarorganisationen Fastigo.

Onsdag den 4 juli arrangerar SABO sammanlagt fyra seminarier på Mellangatan 7 i Visby, med start efter lunch med en presentation av Byggagendan. Därefter följer ett panelsamtal om visioner för framtidens sociala bostadspolitik, följt av en spännande debatt på temat boende och integration. Vi avslutar vårt program med att ta tempen på bostadspolitiken inför valet. Det blir en utfrågning av flera bostadspoltiska talespersoner och målet är att ge väljarna en bild av var de ska lägga sin röst om man vill stärka allmännyttan.

– Allmännyttan har nog aldrig varit så viktig som nu och jag hoppas att många politiker besöker oss för att lära sig mer om vilken kommunnytta vi kan bidra med. Hoppas vi ses i Almedalen, säger Anders Nordstrand.

SABO i Almedalen: https://almedalen.sabo.se/

SABOs program: https://almedalen.sabo.se/program/

Allmännyttan hos andra i Almedalen: https://almedalen.sabo.se/allmannyttan-hos-andra/