Nyheter

Serneke till Investeringsforum på Nordic Property Expo

Den 11-12 september ställer Serneke ut på Nordic Property Expo på Svenska Mässan i Göteborg. På Investeringsforum, som är en del av mötesplatsen, kommer olika aktörer kunna etablera kontakter i ett tidigt skede för att på så sätt bidra till lönsamma affärer på fastighetsmarknaden.

– Vi ser fram emot två dagar då vi kan knyta an samarbetspartners och berätta om våra nya projekt och visioner, säger Krister Johansson, VD Fastigheter, Serneke.

Investeringsforum har fokus på vad som är på gång på fastighetsmarknaden. Platsen vänder sig främst till utvecklingsfokuserade tillväxtkommuner, exploatörer och regioner som får möjlighet att presentera aktuella visionsplaner och etablera nya kontakter.

– Vi kommer presentera våra större projekt som är på gång och det blir ett viktigt tillfälle att möta potentiella partners. Bland annat lyfter vi en tydlig visionsbild kring hur vi tänker exploatera Säve-området och en hyresrättportfölj med 1500 nya lägenheter, berättar Krister.

För Serneke blir dagarna även ett sätt att nå framtida tillväxtambitioner.

– Tillväxt är en viktig del för Serneke med närmsta målet att omsätta 10 miljarder år 2020. År 2030 ska byggbolaget vara på topp 30 listan över världens största byggföretag. Samtidigt är finansieringsfrågan komplex. Förutom traditionella banklån krävs partners, projekt som alla parter tror på och trovärdiga affärskalkyler. Investeringsforum blir ett effektivt och bra sätt för oss att etablera goda relationer med aktörer som alla är samlade på en plats, förklarar Krister.

Flera kommuner medverkar
På Investeringsforum finns ytterligare utställare som presenterar sina visionsplaner, exempelvis Härryda kommun, Varbergs kommun, Alingsås kommun, Business Region Borås, Øresundsinstituttet, Business Region Göteborg och Svenska Stadskärnor.

– Vi är väldigt glada över att Serneke ställer ut på Investeringsforum och välkomnar fler projektutvecklande byggbolag och kommuner att delta då det finns ett ökat behov att knyta kontakter i tidigt skede mellan kommuner och de som genomför projekten. Med industrin på plats blir det en bra mix som bidrar till en intressant mötesplats med stora möjligheter till nätverkande och matchmaking, säger Anki Fagerström, affärsansvarig Nordic Property Expo.