Nyheter

NCC bygger kontors- och affärsbyggnad i Tammerfors, Finland

NCC ska bygga en kontors- och affärsbyggnad intill köpcentret Ratina i Tammerfors i Finland. Kunden är fastighetsbolaget Sponda Plc och ordern uppgår till cirka 260 MSEK.

– Vi är glada över att få påbörja det här projektet tillsammans med NCC. Läget för den nya kontors- och affärsbyggnaden är utmärkt, med närhet till bra service och kommer att göra Ratina-området ännu mer attraktivt, säger Ossi Hynynen, CIO, Property Investments på Sponda Plc.

Hög energieffektivitet är i fokus för den nya byggnaden som kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM eller LEED.

Förutom hållbarhet är flexibla lokaler ett annat viktigt kriterium för Sponda Plc. Det kommer att beaktas vid planering och konstruktion så att lokalerna enkelt kan anpassas till olika ändamål och användare.

NCC räknar med byggstart under hösten. Byggfasen kommer att ta cirka 1,5 år, med målet är att slutföras under våren 2020.

– Det är fantastiskt att få bygga på en så unik plats i Tammerfors. Vi har samarbetat länge med Sponda och NCC har över tio års erfarenhet från liknande projekt, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

Ordern registreras i det andra kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building.