Nyheter

Hotellrebellen Comfort Hotel satsar stort i Umeå

Nu slår nybyggda Comfort Hotel Umeå City upp portarna. Det blir Nordic Choice Hotels tredje hotell i staden, där de sedan tidigare har Comfort Hotel Winn och Clarion Collection Hotel Uman. Med det nya hotellet och dess 131 rum fördubblas Umeås rumskapacitet.

– Umeå har en enorm potential, så det känns helt rätt att öppna ett tredje Nordic Choice hotell i stan. Vi ser en stark trend i resebranchen – och det är att yngre personer reser allt mer. De är en krävande målgrupp som inte bara nöjer sig med en bra location och en skön säng. De vill dessutom ha hotell som de kan identifiera sig med, som förstår vad de vill betala för och vad de faktiskt ser som helt onödiga features. Vi bygger vår hotellkedja för att möta precis de behoven, säger Anna Spjuth, Senior Vice President på Comfort Hotel.

Comfort Hotel Umeå City ligger mitt i centrum, precis vid Renmarkstorget. 131 fräscha hotellrum, luftiga konferenslokaler, frukost som är en hybrid av café och hotellbuffé, gym, relax och bastu med utsikt över Umeälven. Listan kan göras lång. Men främsta kännetecknet är ändå hotellets Barception – som precis som det låter är reception och bar i ett. Den är navet på hotellet, och här kan gäster och förbipasserande fika, jobba, äta enklare mat och ta en drink.

– Jag är så peppad att äntligen få slå upp dörrarna till hotellet. Att få välkomna gäster, att få bli kompis med Umeåborna och att erbjuda en riktigt bra hotellupplevelse till en prislapp som inte tömmer plånboken. Det här kommer bli så bra, säger Moa Holmqvist, hotellchef Comfort Hotel Umeå City.

Hotellet har byggts och drivs av Hilding Hotel Group genom ett franschiseavtal med Comfort Hotel & Nordic Choice Hotels.

Comfort Hotel Umeå City i siffror:
Antal rum: 131 st
Konferenslokaler: 2 st, det största rymmer 200 personer. Desstuom finns 2 st styrelserum.
Pris: Från 490 kr/natt.

Bild: Nordic Choice Hotels