Nyheter

KTH-studenternas förslag om Tokyos hållbara framtid

Under ett seminarium och en prisceremoni på måndagen vid KTH i Stockholm utsågs vinnande förslag från två studentgrupper för hållbar utveckling i Tokyo.

– Huvudtanken är att ifrågasätta hur staden ser ut idag och vad vi kan göra åt det. Vår ide är att göra om låga byggnader till höga byggnader för att få rum med fler gröna ytor.

Det säger Niccolò Oggioni, italiensk student vid KTH i Stockholm, och vid måndagens seminarium en av presentatörerna av de vinnande förslaget för Tokyos stadsdel Nakano.

Ett andra vinnande förslag tog sikte på hållbar utveckling i Minato, en annan av Tokyos 23 stadsdelar.

Vinsten för de båda studentteamen från KTH är en resa till Japan senare i år i september. För att på plats i Tokyo presentera sina idéer om en framtida hållbar, urban miljö för lokala politiker och beslutsfattare.

– Vår andra tanke handlar om transportsektorn. Om ett bilpool system där stadens invånare gemensamt använder automatiserade, självkörande, bilar, säger Niccolò Oggioni, en av de vinnande KTH-studenterna som åker till Tokyo i höst.

Projektet där 120 internationella Mastersstudenter i 23 grupper på stadsdelsnivå analyserat tänkbar utveckling av Tokyos framtida miljö är resultatet av ett gemensamt initiativ från de Japanorienterade Handelshuset Gadelius och KTH.