Nyheter

Brinova tillträder bostadsfastigheter i Kävlinge

Brinova tillträder idag bostadsfastigheter med 14 lägenheter i Kävlinge efter att Brinovas bolagsstämma 2018-05-02 beslutat att godkänna förvärvet. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 22 Mkr.

Avtal om förvärv tecknades 2017-07-07, men förvärvet var att betrakta som närståendetransaktion och var villkorat av beslut på Brinovas årsstämma 2018. Fastigheterna i Kävlinge, Bäcken 9 och 20 med en uthyrningsbar yta om cirka 1 000 kvm har ett hyresvärde om 1,2 Mkr per år.

– Fastigheterna ligger på utmärkt läge i Kävlinge och har en hög kvalitet vilket ger ett attraktivt boende, säger Per Johansson, VD för Brinova och fortsätter; Fastigheterna ligger i anslutning till den fastighet som Brinova tillträder under hösten, vilket ger bra förvaltningssynergier.

Säljare är Er-Ho Förvaltning Försäljning 3 AB. Den preliminära köpeskillingen för förvärv av aktierna i det fastighetsägande bolaget uppgår till cirka 16 Mkr. Brinovas förvärv, samt i samband med förvärvet lösta koncerninterna skulder om cirka 6 Mkr, regleras genom kontant betalning. Den slutliga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant.