Nyheter

Bostadsutvecklaren Axxonen lägger ned

 

”Vi har gjort vårt yttersta, inklusive att försöka omförhandla avtalsvillkoren med säljaren och pröva alternativa affärsmodeller, tyvärr är vi nu i ett läge där vi måste lägga ner både projektet och vår verksamhet. Våra lägenheter är inte säljbara på ritning till kommersiellt gångbara marginaler i dagens marknad”, framgår det av mejlet enligt E55. 

Beskedet ges efter att dotterbolaget Axxonen Properties Management i förra veckan försattes i konkurs. I samband med det meddelade Oscar Properties OP -4,2% att man börjat planera för att ta tillbaka och själva genomföra projektet Biografen Penthouses.
Förutom Biografen Penthouses har Axxonen Kungsholmsprojektet Altitude som läggs ned. Efter förhandling med säljaren Centria återgår projektet till säljaren och Axxonen får tillbaka halva handpenningen samt hälften av de utlägg som Altitudes projektbolag haft för stämpelskatt och lagfartskostnader. Därmed begränsas förlusten till 12 miljoner kronor, skriver Axonnens vd Markus Klasson, rapporterar E55.